Teljes verzió megtekintése : vBulletin 3.7.2 és 3.6.10 security patch
FONTOS! vBulletin 3.7.2 és 3.6.10 PL2 információ
A vBulletin 3.7.2 és 3.6.10 PL2 verziókat egy pár XSS védelmi hiba következtében új security patch-el ajánlott védeni. A patch fájlok az Ügyfél oldalakról elérhetőek.
(http://members.vbulletin-hungary.com/patches.php)
A patch fájlok letöltése után azokat ftp-vel kell feltölteni a fórum szerverre, a már meglévő fájlokat felülírva.
Ha már 3.7.2 vagy 3.6.10 verzió fut, akkor nem kell elindítani az upgrade programot, a fájlok felülírása elég.
Az Ügyfél oldalakról letölthető 3.7.2 és 3.6.10 verziók tegnaptól már tartalmazzák ezt a security fixet (PL1), tehát régebbi verziókról történő frissítés esetén a patch alkalmazása nem szükséges.
Sajnos nem tudom letölteni a patch-et, ezt az üzenetet kapom:
Warning: Version directory does not exist. Cannot continue [/www/sites/vbulletin-hungary.com/codedownload/code/vb_patch372]. in /classes/Download.php on line 1209
de az is jó lenne, ha meg mondanák, melyik fájlokat kell felülírni
Utánanézünk, hogy mi lehet az oka.
Mindenképp javasoljuk a teljes frissítést, amennyiben nem frissített a legújabb vBulletin változatra.
3.7.2 van fennt. ezért nem szeretném az egészet újra feltölteni. ha megmondanák, hogy melyik fájlok változtak, akkor kiválogatom a teljes csomagból.
köszönöm
nos, akkor megvan a hiba oka? vagy a frissített fájl listát beírnák ide, hogy tudjam frissíteni?
Az anyacéget értesítettem az észrevételedről, mint előző hozzászólásomban is írtam javasoljuk a teljes frissítést, az egyes fájlok felülírása helyett.
A patchban lévő fájlok:
/admincp/adminlog.php
/includes/adminfunctions.php
/includes/version_vbulletin.php
A teljes verzióban ennél sokkal több lehet a módosított fájl.
Akkor most némi visszaigazolást kérnék...
Szóval, frissítettem végül mégis csak az egészet, de az admin központban továbbra is kiírja, hogy frissítsek a legújabb verzióra...
Hogy is van ez?:mad::confused:
Ennyi információ birtokában nem tudhatom, mi lehet az oka, nem látom, mi van ott és azt sem láttam, hogy a telepítés folytán mi is történt. Az is lehet, hogy egy oldalfrissítés elég neki. (Ctrl+F5)
A teljes frissítés azt jelenti, hogy miután az összes fájt feltöltötte, elindítja a frissítést.
fórum/install/upgrade.php
A patch fájlok már elérhetőek.
igen, tudom, hogy felmásolás után indítani kell az upgrade scriptet, meg is tettem. utána újra beléptem az admin központba, és még mindig kiírta, hogy nem a legújabb verzió van fennt.. szóval biztos, hogy a 3.7.2 PL1 lett berakva itt a letöltésekbe?
este megnézem a patchet hozzá
ami fent van az valóban nincs patchelve, viszont ha a patch fájlokat felülírom amiket külön lehet letölteni, akkor rendesen működik helyes verziószámot ír ki.
Ahogy nézem a vBulletin.com index oldalán sem írta ki az új 3.7.2. PL verziószámot. Amennyiben az upgrade script végigfutott, úgy az új változat van belinkelve.
upgrade scriptet futtattam délután. ez az admin központom, szóval én megnézném, hogy biztos a legújabb verzió lett-e feltöltve az ügyfél oldalra!
http://mobil-mania.net/vb.jpg
Mi nem érthető abban, hogy ha az upgrade script végigfut, akkor a megfelelő verzió van fent? Ha nem az van, akkor nem fut végig a script, mert nincs mit frissíteni.
Most frissítettem, 3.7.2 PL1-re nem tudom mit és hogyan frissített, de ezek szerint valami nem igazán sikerült.
Kép mellékelve:
http://kepfeltoltes.hu/thumb/080710/3.7.2.pl1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg (http://kepfeltoltes.hu/view/080710/3.7.2.pl1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
Mi nem érthető? hát csak az, hogy hiába futtattam a frissen leszedett vb upgrade scriptjét, maradt a régi verzió. mint ahogyan a csatolt képen is látható. ne nézzen ennyire amatőrnek. meg ha már ketten írjuk, hogy valami nem jó, akkor nem a mi képességeinket kéne forszírozni, hanem utána nézni a dolgoknak...
Annak, hogy ön a saját fórumán mit tesz nem tudok utánanézni, ott a kép ami szerint jó változat van fent.
Az nem elképzelhető hogy véletlenül nem a PL1-t töltötte le hanem a sima 3.7.2-t?
Tuti, hogy a 3.7.2 Patch level 1-es TELJES csomagot szedtem le. de lényegébe, ahogy már írtam is, mindegy, mert mihelyst jó lett a patch-es link, onnan leszedtem.
Egyébként lehet, hogy tényleg a 3.7.2 PL1-re frissítette az upgrade script, csak mivel a teljes csomag includes/version_vbulletin.php tartalma
<?php
define('FILE_VERSION_VBULLETIN', '');
?> ezért nem írta át pl1-re.
és ennek kéne lennie a pl1-es patch alapján:
<?php
define('FILE_VERSION_VBULLETIN', '3.7.2 Patch Level 1');
?>
szerk:
Viszont, most leszedtem újra az egész csomagot, és most már ez is javítva van benne. de a tegnapi még nem ilyen volt.
Én biztos nem javítottam mivel ehhez a részhez nincs hozzáférésem.
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.