Teljes verzió megtekintése : Magyar nyelvi csomag, meglévő fórumra
Ha a meglévő fórumra szeretnénk a magyar nyelvi csomagot használni, akkor ehhez ugye új telepítés (lehetőleg csak a zárt teszt install), magyar telepítőből, innen nyelvet export, ez után szükség esetén UTF-8 konverzió, és végül telepítés a meglévőbe?
(Jelenlegi fórumon vbulletin.com oldalon vásárolt vBUlletin van, mindkét kiegészítővel és branding free opcióval, jelenleg UTF-8 kódolást használunk, a nyelvi file konverziójára már van módszer)
Számíthatunk-e bármilyen nehézségre?
szerintem elég, ha a vbulletin install mappájából az lang fájlt importálod a fórumodba (új nyelv hozzáadása ;) )
Ahogy akee mondta (köszi!), az install mappában találhatóak a vbulletin-language.xml (magázós) és a custom-language-hun-t.xml (tegezős) fájlok. Egy, már meglévő fórumra ezeket lehet importálni.
Fontos: a vbulletin-language.xml fájlban importálás előtt a következő változtatásokat kell elvégezni:
A fájl elején ezt törölve:
<language name="Magyar(M)" vbversion="3.7.1" product="vbulletin" type="master">
<skippedgroups>
<skippedgroup>cphelptext</skippedgroup>
</skippedgroups>
Ezzel kell helyettesíteni:
<language name="Magyar(M)" vbversion="3.7.1" product="vbulletin" type="custom">
<settings>
<options><![CDATA[1]]></options>
<languagecode><![CDATA[hun]]></languagecode>
<charset><![CDATA[iso-8859-2]]></charset>
<imagesoverride/>
<dateoverride><![CDATA[%Y-%m-%d]]></dateoverride>
<timeoverride><![CDATA[%H:%M]]></timeoverride>
<registereddateoverride><![CDATA[%y-%m-%d]]></registereddateoverride>
<calformat1override><![CDATA[%y-%m-%d]]></calformat1override>
<calformat2override><![CDATA[%m-%d]]></calformat2override>
<logdateoverride><![CDATA[%y-%m-%d]]></logdateoverride>
<locale><![CDATA[hungarian]]></locale>
<decimalsep><![CDATA[,]]></decimalsep>
<thousandsep><![CDATA[.]]></thousandsep>
</settings>
A karakterkódolás értelemszerűen nem iso-8859-2 hanem utf-8 :) A fenti változások azért szükségesek, mert a letöltött magázós fájl mester nyelvre van állítva, és azt importálva az galibát okozhat.
UTF-8 kódolásra mit használtok?
az tegezősbe nem lettek javítva a fordítási hibák
basesoft
2008-06-21, 11:29
Tapasztalatom szerint így nem fog működni. A class_xml.php is át kell állitani a karakterkódolásra vonatkozó részt utf-re.Fél napot én is végig szivtam vele.
L.György
2008-06-22, 10:34
Utf-8 kódolás beállításához végrehajtandó módosítások:
Fontos! Minden frissítés előtt még a saját gépen, feltöltés előtt végre kell hajtani ezeket.
indludes/class_xml.php 153. sora (vagy annak környéke)
function &parse($encoding = 'ISO-8859-1', $emptydata = true)
átírása erre:
function &parse($encoding = 'UTF-8', $emptydata = true)
az install\install_language_hu.php és install\upgrade_language_hu.php fájlokban
'charset' => 'ISO-8859-2'
át kell írni
'charset' => 'UTF-8'
az install/vbulletin-language.xml és az install/vbulletin-settings.php fájlokban
<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-2"?>
át kell írni
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
A fenti négy fájlt ezen kívül át kell alakítani utf-8 kódolásúra is. Erre én Win alatt a Notepad++ ingyenes programot használom. Az átalakítás mikéntje:
Megnyitom szerkesztére a fájlt, a teljes szöveget kijelölöm (CTRL+A), kivágom (CTRL+X), majd a Formátum->ANSI kódolás helyett kijelölöm az UTF-8 kódolás (BOM nélkül). Fontos a BOM nélkül! Utána visszateszem a szöveget (CTRL+V) végül mentem (CTRL+S).
Mivel ennek csak úgy van értelme hogy az adatbázis is utf8-ra van állítva a config.php fájlban ki kell venni a kommentet a
// $config['Mysqli']['charset'] = 'utf8';
sor elől
$config['Mysqli']['charset'] = 'utf8';
Az install fájl módosítása csak új telpítéskor szükséges, bár én rutinból mindig megcsinálom.
Mivel nem használok custom nyelvi fájlt erre nem tértem ki, de a fentiek szerint kitalálható a módosítás mikéntje :)
Remélem semmit nem felejtettem ki :cool:
Köszönjük szépen a leírást :)
A magyar nyelvi file ugye a két hivatalos kiegészítőhöz (project tools, blogs) nem tartalmazza a magyarítást, jól látom? :)
dtommy79
2008-06-29, 10:59
nem tartalmazza.
Nem, az oldalunkon csak a vBulletin fórumot forgalmazzuk egyenlőre.
Ha esetleg a blog vagy a project tools kapcsán készül fordítás, akkor azt küldjük el?
Nagyon jó hogy leírtátok hogyan kell mivel nemrégen fríssítettünk utf8-ra és én is elég sokat keresgéltem de class_xml.php eszembe se jutott. Köszönöm a tökéletes leírást.
Gondolom ezt majd minden egyes frissítésnél újra át kell írni.
Bocs ha off voltam de nagy segítség volt ami itt le van írva.
vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.